21 Temmuz 2010 Çarşamba

2010-2011 Apertura

Uzun zamandır blogla pek uğraşamıyorum , blogu okuyan herkesten özür dilerim. Umarım 8 ağustosta başlayacak Açılış ligiyle beraber yoğunluğumuzu daha da arttırırız.

2010-2011 Apertura İlk Hafta Fikstürü


08/08/2010 CD Godoy Cruz - Boca Juniors
08/08/2010 Racing Club - All Boys
08/08/2010 Argentinos Juniors - Huracán
08/08/2010 River Plate - Tigre
08/08/2010 Vélez Sársfield - Independiente
08/08/2010 Arsenal FC - CA Lanus
08/08/2010 Newell's Old Boys - Estudiantes
08/08/2010 Quilmes AC - CA Colón
08/08/2010 CA Banfield - Olimpo
08/08/2010 GyE La Plata - San Lorenzo

12 Temmuz 2010 Pazartesi

Don't Cry for Me Argentina


Don't Cry For Me Argentina Madonna
Yükleyen paradixman.

Peron'un ilk eşi Eva Peron'un namı diğer Evita'nın hayatını anlatan bir eserdir Don't Cry for Me Argentina . 76'dan beri birçok filmlerde, romanlarda ve kitaplarda da kullanılmış bir eserdir . Yukarda görüldüğü gibi Madonna tarafından da yorumlanmıştır.

It won’t be easy, you’ll think it strange
When I try to explain how I feel
That I still need your love after all that I’ve done

You won’t believe me
All you will see is a girl you once knew
Although she’s dressed up to the nines
At sixes and sevens with you

I had to let it happen, I had to change
Couldn’t stay all my life down at heel
Looking out of the window, staying out of the sun

So I chose freedom
Running around, trying everything new
But nothing impressed me at all
I never expected it to

Don’t cry for me Argentina
The truth is I never left you
All through my wild days
My mad existence
I kept my promise
Don’t keep your distance

And as for fortune, and as for fame
I never invited them in
Though it seemed to the world they were all I desired

They are illusions
They are not the solutions they promised to be
The answer was here all the time
I love you and hope you love me

Don’t cry for me Argentina

Don’t cry for me Argentina
The truth is I never left you
All through my wild days
My mad existence
I kept my promise
Don’t keep your distance

Have I said too much?
There’s nothing more I can think of to say to you.
But all you have to do is look at me to know
That every word is true

Türkçesi

Bu kolay olmayacak, tuhaf olduğunu düşüneceksin
Nasıl hissettiğimi açıklamaya çalıştığım zaman
Çünkü tüm yaptıklarımdan sonra hala sevgine ihtiyacım var

Bana inanmayacaksın
Tek göreceğin bir zamanlar tanıdığın bir kız
Dokuzlarına kadar, altı ve yedilerinde seninle giyinip süslenmiş olmasına rağmen

Bunun olmasına izin vermek zorundaydım, değişmek zorundaydım
Hayatım boyunca eski püskü giysilerle kalamazdım

Pencereden dışarı bakıp, güneşten uzak kalarak
Bu yüzden özgürlüğü seçtim
Etrafta koşuşturup, yeni olan her şeyi deneyerek

Ama hiçbir şey beni etkilemedi
Etkilemesini hiç beklemedim

Benim için ağlama Arjantin
Gerçek şu ki seni asla terk etmedim Tüm hiddetli günlerim ve çılgın varoluşum boyunca
Ben sözümü tuttum
Kendini uzakta tutma

Ve talih için de böyle, şöhret için de
Asla onları davet etmedim
Dünyaya tek arzuladığım onlarmış gibi görünmesine rağmen

Onlar illüzyon
Olmayı vaad ettikleri çözümler değiller
Cevap hep buradaydı
Seni seviyorum ve senin de beni sevmeni umuyorum

Çok mu konuştum
Sana söylemeyi düşünebildiğim başka bir şey yok
Ama tüm yapman gereken bilmek için bana bakmak

Her sözümün doğru olduğunu

Yar Gitme ! Bak Böyle Başlıyormuş Ayrılıklar



Futbolculuğu zamanında Maradona'nın ne zaman ne yapacağını kestirmek neredeyse imkansızdı , aynı durum teknik direktörlüğünde de devam ediyor . Gidip gitmeyeceği hala belirsizliğini koruyor.En son açıklama ise Maradona'nın yardımcılarından Hector Enrique'den geldi.Maradona'nın kendisi hakkında yapılan haksız değerlendirmelerden dolayı görevine devam etme konusunda tereddütleri olduğunu belirtti Enrique. Arjantinde yapılan anketlerde ise halkın %60'ı Maradona'nın kalmasını istiyor aynı anketi Türkiye'de yapsak oranın %70'in altına düsmez bence.

10 Temmuz 2010 Cumartesi

Big Three







Al sana Big Three

Free Agent Piyasası #2 Mantıklı Hamleler



Blake --------------> Lakers


Şampiyon , Morrison’un gidişiyle açılan cap bosluğunu kağıt uzerındeki en eksik yeri olan mevkiye (oyun kurucu) Steve Blake’i alarak kullandı. Bence Blake olası Felton ve Duhon hamlelerinden daha uygun üçgen hücuma çünkü hem Felton gibi top tutma sevdası yok hem de Duhon’dan daha iyi bir şütor. 4 yıllık $16Mlık kontratıyla Rudy Gay , Joe Johnson , Gooden , Amir Johnson gibi 2010 free agent piyasasının bol sıfırlı saçma hareketlerinden çok ayrılıyor Blake hamlesi , tebrik etmek lazım şehrin küçük kardeşinden şehrin abisine olan bu terfi işini.




Duhon --------------> Magic

Jason Williams’ın basketbolu bırakmasının ardından Nelson’ı yedeklemesi için bir oyun kurucuyla anlaşmak zorundalardı , fakat Blake için geç kalınca onun 2/3’ü etmeyecek adama 4 yıllık $15 M vermek zorunda kaldılar olaya bu acıdan bakınca mantıksız gelse de piyasada kalan adamlara bakılırsa hala mantık çerçevesinde görülebilecek bir hamle.



Hinrich --------------> Washington

Hinrich free agent piyasasındaki en beğendiğim oyun kurucuydu. Çünkü +15 olan verimlilik puanı bakımından , ribaund ortalaması bakımından (3.4) , sayı ortalaması bakımından (13.4) , savunma bakımından , faul atışı isabet oranı bakımından (0.8) , blok ortalaması bakımından (0.3) , play-off tecrübesi bakımından diğerlerinden daha iyi Hinrich yani benim gibi istatistik meraklısı olan her genel menajerin isteyeceği tarzdan bir oyuncu. Yalnız hem bu ekleme hem de draft seçimi Gilbert Arenas ‘ın(en beğendiğim oyuncu olur kendileri) ayrılacağının habercisidir gibime geliyor.




Korver --------------> Bulls

Chicago genel menajeri sanki sesimi duymuş (bkz.dünkü yazı) gömülen savunmalara karşı 3 sayı tehdidi için Korver ile 3 yıllık $15M gibi gayet makul bir anlaşmaya varmışlar. Mike Miller’ın Miami’de oynamak istemesinden sonra en iyi opsiyon da zaten Korverdı.




Frye , Hill , Warrick --------------> Phoenix


Phoenix Frye ve Hill ile tekrar anlaştı. Frye 5 yıllık $30M karşılığında anlaştılar özellikle geçen seneki formundan ve Phoenix basketboluna olan uyumundan dolayı çok güzel bir hamle olarak nitelendirilebilir. Kariyerinde birçok sakatlık olan ve bu sakatlıklardan adeta Phoenix’in mucizevi doktorları sayesinde kurtulan 38’lik Hill’in yeni kontratıyla ilgili bir bilgiye henüz erişemedi. Warrick ise Amare’den sonra boşalan uzun forvet pozisyonu için
4 yıllık $18 M karşılıkla anlaşma imzaladı. Amare’den sonra biraz hedef küçültme gibi de algılansa da bence Phoenix’e uyan bir hamle oldu .





J.O’Neill --------------> Celtics

Geçen play-offların açık ara en kötü oyuncusu J.O’Neill bu seneden sonra artık iyice Spurs sendromuna girecek ( play-off’a kadar yat , play-offlarda uyan ) olan Celtics ile 2 yıllığına $12M karşılığında anlaştı ; ancak Perkins’in sakatlığı , Shedd’in basketbolu bırakmasıyla iyice daralan uzun rotasyonuna gelebilecek en iyi oyunculardan biri olması , geçmişteki potansiyeli ve savunma gücü bakımından isabetli bir tercih olarak nitelendirilebilir.
Not: Bu transfer Türkiye’de olsa şike etiketinden kurtulamaz.Çünkü bahsettiğim en kötü performans Celtics serisinde olmuştu.




Gomes , Foye --------------> Clippers

İşte Clippers’dan harika iki hamle, hem kısa forvet mevkisinde bence R.Butler’dan daha iyi olan Gomes için 3 yıllık $12M’luk hem de 1-2 numaralar için gereken katkıyı sağlayabilecek Foye için 2 yıllık $8M’luk bir sözleşme çok mantıklı .

9 Temmuz 2010 Cuma

Geldi Mi ?



Galatasaray'ın resmi sitesinde Juan Pablo Pino'nun resmi idman raporunun üstünde , galiba bu transfer de bu gece bitecektir.

Free Agent Piyasası #1


Lebron , Wade , Bosh ---------> Miami Heat

Miami adına ilk imza Wade'den geldi , zaten sene içindeki açıklamalarından dolayı beklenen bir gelişmeydi. Wade'den sonra imzalayan bir diğer isim ise Bosh oldu , bu da beklenen bir hamle sayılabilir gerçi son birkaç gün sign&trade ile clevand'a geçeceği konuşuluyordu ama Van Gundy'nin değimiyle Wade'nin peşinde fino köpeği gibi dolaşması boşuna değildi ; ama asıl süpriz hamle bana göre Miami'ye katılarak yeni Big Three'yi oluşturan Lebrondan geldi. İşin şasırtıcı kısmı ise Lebron gibi egosu tavan yapmış birinin nasıl Wade'nin Miami'sine gitmeyi kabul etmiş olması. Açıkcası ben Miami'nin şampiyon olacağını düşünmüyorum , kadroları tamamlansın uzun bir inceleme yazısı yazacağım zaten orda neden olamayacağını düsündüğümü belirtirim.



Boozer ---------> Chicago Bulls


Chicago yıllardır sıkıntısını çektiği pota altı skorerini $80M ücretle 5 yıllık anlaştığı Boozerla giderdi. Yanlız senelerdir sayı potansiyeli'nin tamamı dısardan olan (Hinrich , B.Gordon , Nocioni , L.Hughes)Bulls'un artık bir şutöre ihtiyaci var ; çünkü Rose , Deng , Gibson ,Noah hep içerden oynayan oyuncular ve bunlara karşılık rakipler içeriye gömülecektir.

Amare Stoudemire ---------> New York Knicks


Amare 5 yıllığına $100M karşılığında eski coachu Mike D'Antoni'nin takımı New York Knicksle anlaştı. 3 senedir Lebron'u hedefleyen New York şu ana kadar piyasanın açık ara en kaybeden takımı. Çünkü iyi bir oyun kurucusuz hiç olan Amare ellerinde patlayacak gibi.

Ray Allen , Paul Pierce ---------> Boston Celtics



Ray Allen 2 yıllık $20M karşılığında , Paul Pierce ise 4 yıllık $60M karşılığında takımlarında kaldılar.Bu sezon galiba son kez şampiyonluk yarışı içinde olacaklardır.

Dirk Nowitzki ---------> Dallas Mavericks


Nowitzki 4 yıllık $80M karşılığında Dallasla anlaştı.Bu ligde şampiyonluğu hak eden oyuncuların başında gelen Nowitzki yüzüksüz kalacak gibi , ama anlaşılan takımın sembolu olarak kalmayı yüzüğe tercih etti.

8 Temmuz 2010 Perşembe

Agim Cana


Resimdeki yaşlı adam ülkemizde 87-88 sezonunda Gençlerbirliğinde forma giyen Agim Cana.

Yanındaki mi ?

Oğlu Lorik Cana , gelecek sene Galatasaray formasıyla izleyeceğiz onu .

Aşağıda gördügünüz babasının Gençlerbirliğindeki istatistikleri , oğlu da babası gibi istikrarlı senede ortalama 30-32 lig maçı oynuyor.

*Gençlerbirliği'nde oynadığı tüm resmi maç sayısı : 32
Gençlerbirliği'nde Türkiye Liginde oynadığı maç sayısı : 29
Gençlerbirliği'nde Avrupa kupalarında oynadığı maç sayısı: 1
Gençlerbirliği'nde Türkiye/Federasyon Kupasında oynadığı maç sayısı: 2

*İstatistikler Gençlerbirliği'nin resmi sitesinden alınmıştır.

7 Temmuz 2010 Çarşamba

Maradona , Enzio , Messi , Tevez

Arjantin'de bir televizyon programında Diego , Messi ve Tevezle ayak tenisi oynuyor. Meraklısı için kazanan 10'a 6 ile Messi , Tevez ikilisi oluyor

Kendi Sözleriyle Maradona

Yaşamam Tanrı'nın emriydi doğduğum harabede
Yokluktan düzlüğe çıkmanın basit bir örneğiydim sadece
Başarıya açtım , attığım her adımda
Ölümsüz bir el bıraktım , oyun sahalarında
Tecrübeyle , ateşli bir tutkuyla
Küçük bir çocukken , Dünya Kupası hayali kurdum
Primera'da zirveye çıktım
Belki de futbol oynayarak , aileme fayda sağlardım

En başından beridir
Sevindi Boca taraftarı
Hayalimdi goller ve çalımlar
Gökyüzündeki yıldızlar
Şarkı söyleyen insanlar
Doğdu Tanrı'nın elleri
Neşe aşıladı insanlara
Ve zafer getirdi bu topraklara

En iyi olduğum için , ne dertlere göğüs gerdim
Satmamak için kendimi , güçlüyle yüz yüze geldim
Zayıflığı merak ettim , İsa bile hata yaptıysa
Ben nasıl yapmayayım ?
Şöhret götürdü beni , güzel , beyaz bir kadına
Yasaklanmış zevkleri , gizemli tatlarıyla
Uzak kalamadım ondan , beni bağımlısı yaptı
Aldı tüm hayatımı
Ve bu da bir maç sayılır
Bir gün kazanacağım

En başından beridir
Sevindi Boca taraftarı
Hayalimdi goller ve çalımlar
Gökyüzündeki yıldızlar
Şarkı söyleyen insanlar
Doğdu Tanrı'nın elleri
Neşe aşıladı insanlara
Ve zafer getirdi bu topraklara

Dios debe permanecer en el cargo

O , bu ülkede her istediğini yapabilecek tek kişi
Arjantin Federasyonu Başkanı Julio Gronda


Which One ?








Ve Açıklıyor !


Lebron sonunda gideceği takımı açıklıyor ; yanlız alışagelmişin dışında televizyonda 1 saatlik bir canlı yayın programında açıklayacak hangi takıma gideceğini , gittigi takımı neden seçtiğini , kariyer planlamasını vb...

3 senedir bu günü bekleyen Knicks'in şansı biraz azalmış durumda , Wade'in Miami'sine ya da Jordan'ın sürekli gölgesinde kalacağı Chicago'ya gitmesi de pek muhtemel değil. En şanslı takımlarsa 2 sene sonra New York'a taşınacak olan Nets ve kendi evi olan Cleveand

Not : Perşembeyi cumaya bağlayan gece 04:00 sularında ESPN'de açıklayacakmış , yayın gelirlerinin bir çocuk vakfına gidecek olması ise sevindirici.

6 Temmuz 2010 Salı

Keita Gitti !


Belki de bu ülkede top koşturan en yetenekli adamlardan biriydin ama yanlış zamanda burdaydın Keita'm , ana teması topa değ (pas ver ) yer degiştir olan Total Futbolda maalesef yerin yoktu.

Seni attığın taklalarla , Atletico Madrid'e attığın golle ve Roberto Carlos'a çaktığın yumrukla güzel hatırlayacaktır Galatasaray taraftarı...

Merhaba

Biraz Arjantin , biraz siyaset , biraz yaşam , biraz edebiyat , bolca futbol ve bolca NBA'den bahsedecek çocuğumuz doğdu.