11 Ağustos 2010 Çarşamba

Arjantin - İrlanda Mac Öncesi

Argentina starting XI vs Republic of Ireland, international friendly, 11th August 2010(manager: Sergio Batista)

Romero

Burdisso —- Demichelis —- Samuel —- Heinze

Mascherano

Messi —- Banega —- Gago —- Di María

Higuaín

Birazdan başlayacak maçta Arjantin genc takım antrenoru Sergio Batista'nın başında olduğu Arjantin İrlanda ile Dublin'de karşılaşacak.

7 Ağustos 2010 Cumartesi

Lanus Kazanarak Başladı


Arjantin açılış ligi bu sabaha karşı Arsenal de Sarandi - Lanus maçıyla başladı. Arsenal klasik 4-4-2 ile Lanus ise 3-4-3 ile maça başladı , Lanus Reguiro , Salcedo , Aguirre üçlüsüyle gol ararken Arsenal Obolo ve Leguizamon ikiliyle başladı maça. İlk 25 dakika Lanus'un hakimiyetinde geçti taa ki 25. dakikadaki Lanus'un golüne kadar. Aguirre'nin mükemmel golü Apertura'nın ilk golüydü. Bu golden sonra hakimiyet Arsenal'e geçti 43.dakikada Arsenal Alvarez'in kafa vuruşuyla beraberlige yaklaştı ama aradığı beraberlik golünü Obolo ile 53.dakikada buldu.

Maçın dönüm noktası ise tartışmasız 63. dakikada gerçekleşti , Arsenal kaleciyle karşı karşıya kaçırınca maç adeta Lanus lehine döndü ve 73.dakikada Pizarro maçın skorunu belirledi 1-2 .

4 Ağustos 2010 Çarşamba

Boca ve River'ın Yeni Sezon Formaları





Boca Juniors ve River Plate'in yeni sezon formaları görücüye çıktı , River'ın formalarını artık Adidas üstlenecek.

Formalarda gecen seneye oranla pek bi değişiklik yok zaten iki takım da bu formalarıyla klasik oldular artık.

3 Ağustos 2010 Salı

Riquelme Sözleşme Yeniledi


Riquelme Boca ile 4 yıllığına tekrar anlaştı. Bu da onu 36 yaşına kadar Boca forması altında izleyeceğimiz anlamına geliyor. Boca taraftarlarınca Maradona'dan bile yüce görülen ( Nankör insanlar da var Arjantin'de ) Juan Roman Riquelme'nin sözleşme yenilemesi bu hafta sonu başlayacak ligin heyecanını bir kat daha arttırıyor.

Toz olmaktansa kül olmak




Maradona 21 aylık milli takım teknik direktörlük rüyasını pek de iyi olmayan bir şekilde bırak(tırıl)tı. Belki de futbolculuğu gibi teknik direktörlüğü de efsane olamadı ama her zamanki gibi dik duruşunu sergilemeye devam etti. Arjantin federasyonu 7 yardımcısını değiştirmesi koşulunu koyunca , Maradona'nın ayrılması kaçınılmaz hale geldi ve O yolda yürüdügü arkadaşlarını bırakmadı. Kim bilir bırakmasa Dunya Kupasını alabilirdi belki ama o 2006'daki Zidane gibi toz olmak yerine yanıp kül olmayı tercih etti.

Hasta Siempre Dios !!


Maradona: Grondona and Bilardo "betrayed me"
Yükleyen itnnews. - Dünyadan haber videoları