10 Temmuz 2010 Cumartesi

Free Agent Piyasası #2 Mantıklı Hamleler



Blake --------------> Lakers


Şampiyon , Morrison’un gidişiyle açılan cap bosluğunu kağıt uzerındeki en eksik yeri olan mevkiye (oyun kurucu) Steve Blake’i alarak kullandı. Bence Blake olası Felton ve Duhon hamlelerinden daha uygun üçgen hücuma çünkü hem Felton gibi top tutma sevdası yok hem de Duhon’dan daha iyi bir şütor. 4 yıllık $16Mlık kontratıyla Rudy Gay , Joe Johnson , Gooden , Amir Johnson gibi 2010 free agent piyasasının bol sıfırlı saçma hareketlerinden çok ayrılıyor Blake hamlesi , tebrik etmek lazım şehrin küçük kardeşinden şehrin abisine olan bu terfi işini.




Duhon --------------> Magic

Jason Williams’ın basketbolu bırakmasının ardından Nelson’ı yedeklemesi için bir oyun kurucuyla anlaşmak zorundalardı , fakat Blake için geç kalınca onun 2/3’ü etmeyecek adama 4 yıllık $15 M vermek zorunda kaldılar olaya bu acıdan bakınca mantıksız gelse de piyasada kalan adamlara bakılırsa hala mantık çerçevesinde görülebilecek bir hamle.



Hinrich --------------> Washington

Hinrich free agent piyasasındaki en beğendiğim oyun kurucuydu. Çünkü +15 olan verimlilik puanı bakımından , ribaund ortalaması bakımından (3.4) , sayı ortalaması bakımından (13.4) , savunma bakımından , faul atışı isabet oranı bakımından (0.8) , blok ortalaması bakımından (0.3) , play-off tecrübesi bakımından diğerlerinden daha iyi Hinrich yani benim gibi istatistik meraklısı olan her genel menajerin isteyeceği tarzdan bir oyuncu. Yalnız hem bu ekleme hem de draft seçimi Gilbert Arenas ‘ın(en beğendiğim oyuncu olur kendileri) ayrılacağının habercisidir gibime geliyor.




Korver --------------> Bulls

Chicago genel menajeri sanki sesimi duymuş (bkz.dünkü yazı) gömülen savunmalara karşı 3 sayı tehdidi için Korver ile 3 yıllık $15M gibi gayet makul bir anlaşmaya varmışlar. Mike Miller’ın Miami’de oynamak istemesinden sonra en iyi opsiyon da zaten Korverdı.




Frye , Hill , Warrick --------------> Phoenix


Phoenix Frye ve Hill ile tekrar anlaştı. Frye 5 yıllık $30M karşılığında anlaştılar özellikle geçen seneki formundan ve Phoenix basketboluna olan uyumundan dolayı çok güzel bir hamle olarak nitelendirilebilir. Kariyerinde birçok sakatlık olan ve bu sakatlıklardan adeta Phoenix’in mucizevi doktorları sayesinde kurtulan 38’lik Hill’in yeni kontratıyla ilgili bir bilgiye henüz erişemedi. Warrick ise Amare’den sonra boşalan uzun forvet pozisyonu için
4 yıllık $18 M karşılıkla anlaşma imzaladı. Amare’den sonra biraz hedef küçültme gibi de algılansa da bence Phoenix’e uyan bir hamle oldu .





J.O’Neill --------------> Celtics

Geçen play-offların açık ara en kötü oyuncusu J.O’Neill bu seneden sonra artık iyice Spurs sendromuna girecek ( play-off’a kadar yat , play-offlarda uyan ) olan Celtics ile 2 yıllığına $12M karşılığında anlaştı ; ancak Perkins’in sakatlığı , Shedd’in basketbolu bırakmasıyla iyice daralan uzun rotasyonuna gelebilecek en iyi oyunculardan biri olması , geçmişteki potansiyeli ve savunma gücü bakımından isabetli bir tercih olarak nitelendirilebilir.
Not: Bu transfer Türkiye’de olsa şike etiketinden kurtulamaz.Çünkü bahsettiğim en kötü performans Celtics serisinde olmuştu.




Gomes , Foye --------------> Clippers

İşte Clippers’dan harika iki hamle, hem kısa forvet mevkisinde bence R.Butler’dan daha iyi olan Gomes için 3 yıllık $12M’luk hem de 1-2 numaralar için gereken katkıyı sağlayabilecek Foye için 2 yıllık $8M’luk bir sözleşme çok mantıklı .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder